Протест срещу концесията на летище София днес

Протест срещу концесията на летище София днес
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

За 12 часа е насрочен протестът на синдикатите на Летище "София".

Служители на летището и противници на идеята за концесия ще се съберат на Терминал 1, но без да блокират движението и да пречат на работата, съобщава Дарик.

Причината за протеста е, че според синдикалните организации готвената концесия е неизгодна. Тодор Митов от Федерацията на транспортните работници обясни, че ако летището продължи да се управлява от държавата, в бюджета ще постъпят над 2 милиарда лева повече.

Синдикатите са категорични, че концесията на Летище "София" е неизгодна и държавата няма да спечели от нея, а напротив - ще загуби повече от 2 милиарда лева. За да изразят своята позиция, синдикатите ще излязат на протест на Терминал 1, каза Тодор Митов от Федерацията на транспортните работници:

"Депозирали сме в Столичната община за 300 човека. Ще бъдем там от 12 до 13 часа, ще протестират всички, които са свободни от работа или в обедна почивка. Не искаме нито да нарушаваме реда, нито ритъма на работа на летището на този етап, а просто да изразим своя протест против решението, за нас - необмислено, на правителството".

Митов обясни, че служителите на летището са против концесията и в момента са притеснени за бъдещето си:

"Тук има на работа цели семейства. Някои хора се притесняват, че цели семейства могат да останат без работа, а други са притеснени, че може да работят при други условия".

След протеста синдикатите ще вземат решение какви ще бъдат следващите им действия. По думите на транспортния министър Ивайло Московски обаче концесията няма да бъде спряна, каквото и да правят работническите организации.

#София #летище #концесия #Терминал 1 #синдикати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"