424 организирани престъпни групи шетат из страната

424 организирани престъпни групи шетат из страната
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

424 организирани престъпни групи шетат из цялата страна, но колко от тях са по морето - вътрешната министърка не пожела да разкрие. МВР полагало усилия да ги неутрализира, успокои министърката след участие в заседанието на вътрешната комисия.

На нея дойде цялото ръководство на вътрешното министерство, за да докладва пред депутатите за действията на полицията в Несебър и Бургас при покушението над Митьо Очите. Имаше моменти, когато отговорите не бяха толкова задоволителни, призна Цветанов след заседанието, но заради секретния му характер, отказа да даде повече подробности.

Той обаче не скри, че в случая, при която един бе убит, а двама - тежко ранени пред заведение на пъпа на Слънчев бряг, на МВР не са били известни всички лица от контингента, които са участвали в престрелката. По думите на Цветанов през летните месеци от вътрешността на страната се придвижват организирани престъпни групи към морето и от тази гледна точка, по време на заседанието на комисията е имало констатации, че координацията между областните дирекции на МВР от вътрешността на страната с тази в Бургас не са на добро ниво. Депутатите са настояли занапред дирекциите на МВР от другите градове да подават изпреварваща информация на ОД МВР-Бургас, когато имат данни за придвижването на групите.

По информация на Канал 3 по време на заседанието вътрешната министърка отново е отказала на депутатите да даде квалификация на случката в Слънчев бряг, станала известна като битов инцидент и махленска свада, като се е измъкнала с аргумента, че разследването продължава. Тя обаче вече не наричала Митьо Очите бизнесмен, стана ясно от думите на шефа на комисията.

Цветанов подчерта, че след изслушването категорично се е потвърдило, че не е имало политически чадър над въпросната личност, която бе простреляна на 8 юни и все още е в бургаската болница в тежко състояние. Той намекна, че има забележки към ръководството на полицията в Бургас и не скри, че предпочитанията му са на страната на бившия директор на ОД МВР Милен Димитров, който на този пост арестува Митьо Очите. Впоследствие бе сменен и в момента съди държавата.

 

 

#Цветан Цветанов #Румяна Бъчварова #МВР #престъпни групи #вътрешна комисия #болница #Митьо Очите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"