Цветанов - прибързани изказвания

Цветанов - прибързани изказвания
ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Единственото, за което съм укорим това е за прибързаните изказвания, които са правени и в тази посока може би те са плод и на много силната емоция и разбира се на желанието ни за по-голяма ефективност и бързина. Това заяви бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, отговаряйки на въпрос за осъдителни решения от съда в Страсбург.

Цветанов каза, че това е било прибързано действие от негова страна и „ако трябва сега от дистанция на времето да го коментирам, не бих го повторил”.

През юни стана ясно, че за шести път Страсбург осъди България заради акциите на Цветанов - този път заради ареста на бившия главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов.

Съдът е приел, че при неговото задържане е упражнена сила, отношението е било нечовешко и Попов е бил унизен.

Изказвания на Цветан Цветанов и бруталност при операции на МВР докараха на държавата присъди за обезщетения за над 120 000 евро.

България бе осъдена за нарушения на европейската конвенция за правата на човека при операциите по задържане на Алексей Петров, Антон Петров-Хамстера, както и при акцията и ареста на братята Йордан и Пламен Стоянови-Дамбовците.

Хазната ще плаща и по дела заради шумната полицейска акция "Медузите" във Варна.

България бе осъдена и заради изявления на самия Цветан Цветанов по делото "Касоразбивачите". Решението бе заради нарушаването на презумпцията за невинност при делото срещу бивш шеф на полицията в Бяла Слатина.

#Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"