Хилари Клинтън за Тръмп: Ще ни доведе до рецесия

Хилари Клинтън за Тръмп: Ще ни доведе до рецесия
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кандидатът за номинация от Демократическата партия в предстоящите президентски избори в САЩ Хилъри Клинтън отправи изпълнена с пренебрежение критика по адрес на "безразсъдния и нехаен" кандидат на републиканците Доналд Тръмп, определяйки идеите му като "опасни" и "водещи към рецесия".

Пред избиратели в Кълъмбъс, щата Охайо, Клинтън отбеляза: "Както не трябва да слага пръста си на ядреното копче, така не трябва да посяга и към нашата икономика. Написал е много книги за бизнеса, но те всички, изглежда, приключват на 11-а глава" (в закона за банкрутите - бел. ред.). По думите й Тръмп е "крал на задлъжняването", който е допуснал компаниите му да натрупат огромни дългове и да обявят фалит, лишавайки стотици хора от работа.

45-минутната реч на Клинтън под наслова на кампанията й "По-силни заедно" бе анонсирана с фокус върху икономиката, но унищожителните й доводи срещу кандидата на републиканците принудиха хора от екипа му да реагират мигновено с въпроси за "поведението и преценките на г-жа Клинтън".

Самият Тръмп се опита да омаловажи атаката на опонентката си през туитър: "Как може Хилъри да ръководи икономиката, щом като не може дори да праща имейли, без да подложи цялата нация на риск?"

Клинтън обаче си послужи с "богатата на примери за бизнес решенията му" биография на милиардера, за да стигне до извода, че Тръмп е твърде темпераментен, за да ръководи икономиката.

Безразсъдният му подход ще навреди на работещите, които още правят опити да се възстановят от икономическата криза от 2008 г., предупреди Хилъри Клинтън и продължи: "Виждаме колко безразсъден и нехаен е Тръмп и как се гордее с това. Е, това си е негов избор. Но когато иска да ни стане президент, тогава вече става наш избор."

В речта си Клинтън цитира изказвания на Тръмп за илюстрация на икономическия му капацитет като идеята САЩ да продават активи и да спрат плащанията по дълга, което би довело до глобална паника. Тя припомни и думите му, че заплатите са твърде високи, а бременните служителки са "неудобство".

По адрес на непубликуваните му данъчни му декларации Клинтън иронично допусна, че Тръмп може би се страхува какво ще видят там избирателите и че "може би не е толкова богат, колкото твърди".

 

 

#Хилари Клинтън #Доналд Тръмп #президент #избори #рецесия #дългове #компании #фалит #работа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"