Първата дама на Франция – новата Желязна лейди

Първата дама на Франция – новата Желязна лейди
Валери Трирвильор изглеждаше леко смутена, когато новоизбраният президент я повика на трибуната, за да я целуне след победата му на изборите на 6 май, коментира „Ройтерс". Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Извън външния вид на кино звезда и слънчевите очила жената, която от идния вторник ще стане новата първа дама на Франция, бързо прояви борбения си характер и някои медии вече я наричат Желязната лейди.

Валери Трирвильор, репортерка на „Пари мач", се ограничаваше през последната година само до това да придружава Франсоа Оланд по време на предизборните му прояви и изглеждаше леко смутена, когато новоизбраният президент я повика на трибуната, за да я целуне след победата му на изборите на 6 май, предава БГНЕС, цитирайки коментар на „Ройтерс".

От тогава обаче 47-годишната дама прояви много по-голяма самоувереност, като изгони нежелан политик, появил се на празненството по случай победата в предизборния щаб на Франсоа Оланд в Париж в сряда.

Тази постъпка беше отразена с множество заглавия на първа страница на вестниците, провъзгласяващи появата на „Желязна лейди", макар че Валери Трирвильор не прилича особено на оригиналната Желязна лейди - прозвището, дадено на британската премиерка от 1979 до 1990 г. Маргарет Тачър.

Политикът, когото изгони, беше Жулиен Дре - социалист, който разгневи предизборния щаб на Франсоа Оланд в дните преди втория тур на изборите, като организира парти в бивш секс шоп, а сред гостите беше и бившият управляващ директор на МВФ Доминик Строс-Кан.

Бившият финансов министър-социалист беше фаворит да стане следващият президент на Франция до ареста му в Ню Йорк през май 2011 г. по обвинения за сексуално посегателство, които сложиха край на кариерата му в МВФ и на политическите му амбиции.

Освен това Валери Трирвильор използва „Туитър", за да каже на журналистите да престанат да обсаждат жилищната сграда в Париж, в която живеят с Франсоа Оланд. На моменти тя проявяваше раздразнение и заради рояка от оператори, дори в нощта на изборната победа на новия президент, с когото нямат официален брак.

Валери Трирвильор, която е дългогодишна приятелка на Франсоа Оланд, се появи отново на първите страници на вестниците тази седмица, когато известен журналист, беше изгонен от водеща радио станция, след като публикувал обидно съобщение за нея в „Туитър".

Новата първа дама даде няколко интервюта за вестници в последните дни, в които подчерта, че иска да остане работеща майка и няма никакви намерения да се ограничава само до ролята на „втора цигулка, първа дама".

Валери Трирвильор, която има два развода зад гърба си и е майка на три деца в тийнейджърска възраст, ще смени идния вторник Карла Бруни, певицата и бивш супер модел, която се омъжи за отиващия си президент Никола Саркози, месеци след като той дойде на власт през май 2007 г.

#Желязната Лейди #Валери Трирвильор #Франсоа Оланд #Първа дама #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници