Цацаров: Прокуратурата няма никакви възражения по съдебния закон и го подкрепя

Цацаров: Прокуратурата няма никакви възражения по съдебния закон и го подкрепя
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата подкрепя изцяло вторият пакет промени в закона за съдебната власт. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров на заседанието на правна комисия в парламента, където проектът влезе за обсъждане на първо четене.

От обвинението досега не са обявявали своето становище. Цацаров отсъстваше и от заседанието на Висшия съдебен съвет, на което проектът не получи подкрепа.

По думите на Цацаров проектът е постигнат след "непознат отдавна консенсус в министерството на правосъдието, както с всички органи на съдебната власт, така и със съсловните организации". По думите му разпоредбите са разписани не само според вижданията "на една съсловна организация и на една политическа сила". Главният прокурор не уточни какво има предвид.

"Бяха възприети диалога и прагматичните идеи", заяви Цацаров и обяви, че втората причина за подкрепа на текста, е съдържанието на самите текстове. "Нямаме ниакви възражения по главата за прокуратурата. Текстовете бяха написани с наше участие, много от предложенията от ноември 2015 година са възприети най-после. Ако вие гласувате проектът, това ще е изключително силен и ясен знак. Това не означава, че текстовете са идеални, за това е и между първо и второ четене може да се нанесат корекции", обяви още Цацаров.

На заседанието на комисията присъстват още и председателите на Върховния касационен и административен съд Лозан Панов и Георги Колев. Най-пространни критики имаше от главния съдебен инспектор Теодора Точкова.

 

 

#главен прокурор #прокуратура #Сотир Цацаров #Закон за съдебната власт #съд #Лозан Панов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"