Бременната Станислава е контактна, но състоянието й е критично

Бременната Станислава е контактна, но състоянието й е критично
На 9 април младата жена получила първия си инсулт, заради който е била настанена в терапевтичното отделение на болницата „Св. Марина". Снимка: „Дарик"
A A+ A++ A

Състоянието на бременната Станислава Христова, която изпадна в кома след два инсулта, остава критично, съобщи доц. Силвия Андонова от болницата „Света Марина" във Варна.

27-годишната пациентка е стабилизирана и контактна благодарение на успешно ендоваскуларно лечение на аневризма, извършено преди дни от екип от ВМА София, воден от д-р Мирослав Лилов, предаде БГНЕС.

Вечерта в четвъртък се е наложила повторна интервенция, но състоянието на Станислава продължава да е критично.

Доц. Силвия Андонова подчерта, че следващите няколко дни ще са критични и има опасност от усложнения, но тя се надява да преминат през този критичен период.

„Борбата за живота на Станислава Христова се води от водещите специалисти денонощно, ежедневно по няколко пъти сме в контакт с близките и даваме информация за състоянието й," подчерта Силвия Андонова.

Благодарност за екипите отправи и министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, която в петък бе във Варна. Здравният министър припомни ангажимента си да се осигури финансиране.

На 9 април младата жена получила първия си инсулт, заради който е била настанена в терапевтичното отделение на болницата „Св. Марина".

По думите на бащата на Станислава Красимир Димитров варненските лекари са направили всичко по силите си, дори изпратили писмо до Министерството на здравеопазването с искане да бъде командирован италиански професор, който да извърши сложна интервенция на стойност около 30 000 лв.

Докато очаквали да дойде отговор обаче, втори инсулт покосил Станислава на 29 април и оттогава тя е в кома.

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, в качеството си на едноличен собственик на капитала на УМБАЛ „Св. Марина" ЕАД - Варна, където е настанена пациентката Станислава Христова, е разрешила да бъдат извършени всички необходими разходи за лечението на жената до нормативното решаване на проблема.

#здравна каса #Красимир Иванов #здравен министър #министър на здравеопазването #Десислава Атанасова #инсулт #бременна #„Св. Марина“ #Станислава Христова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"