Велизар Енчев: Борисов играе двойна игра с русофилски привкус

Велизар Енчев: Борисов играе двойна игра с русофилски привкус
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

''Изказванията на премиера Бойко Борисов по темата за общи действия с Румъния и Турция в Черно море са нещо, заради което опозицията трябва жестоко да го критикува, а не да го хвали,'' каза пред bTV независимият депутат Велизар Енчев.

Според него от думите на министър-председателя се разбира, че не е знаел, че неговите военен и външен министри са се договаряли зад гърба му. „Това е едно самопризнание, улика за управленска немощ”, констатира бившият разузнавач.

Според него обаче по-вероятна е друга версия – Борисов се е опитал да „покрие” две други новини от миналата седмица – решението на арбитража за „Белене” и изпращането на 400 български военни в Румъния без мандат от правителството.

Народният представител припомни, че още от януари на различни нива официални представители у нас и в Румъния говорят за военноморско сътрудничество и няма начин самият премиер да не е бил в течение.

„Проблемът на Бойко Борисов е, че той не управлява тази държава (...) тя се управлява от Николай Ненчев и Даниел Митов (...) или Бойко Борисов играе двойна игра с русофилски привкус”, заяви Енчев.

Според него неучастието на България във флотилията е по-доброто решение, тъй като иначе ще се окажем участници в турска инициатива срещу руската заплаха, която е напълно „виртуална”.

#Велизар Енчев #Бойко Борисов #Даниел Митов #Русофили #флот #Белене #Николай Ненчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай