Apple разочарова феновете си - няма да предлага нов дизайн всяка година

Apple разочарова феновете си - няма да предлага нов дизайн всяка година
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Дизайнът на новия смартфон на американската компания „Епъл” (Apple) няма да бъде коренно различeн от предишния модел Айфон 6 (iPhone 6), съобщи във вторник в сайта си американският вестник "Уолстрийт джърнъл".

Според източниците на изданието "Епъл" планира да се отдалечи от принципа всеки две години да се преработва дизайнът на основния модел "Айфон".

Сега ще бъдат направени само малки промени в модела, който ще излезе през есента. Както посочва изданието, новото устройство ще бъде представено в две версии - с диагонал на дисплея от 4,7 инча и 5,5 инча. Според вестника, най-съществената промяна, която се очаква през тази година, ще бъде отказът от гнездото за слушалки, който "ще направи телефона по-тънък и с подобрена водоустойчивост".

Слушалките ще се свързват към конектора, който се използва за зареждане на устройството. "Епъл" планира по-сериозни изменения в дизайна за 2017 г.", се казва в статията. Те включват оборудване на новите устройства с дисплеи на базата на органичните светодиоди (OLED) и отказа от бутона за връщане в главното меню. Вместо него може да се използва вграден в екрана сензор за разпознаване на пръстови отпечатъци. Вестникът отбелязва, че не е ясно дали по-нататък „Епъл” ще се върне към основния си принцип за „Айфон”-ите - нов дизайн на всеки две години. 


#компания #айфон #дизайн #ново #Apple

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »