Борис Тадич ще е новият стар президент на Сърбия според проучване

Борис Тадич ще е новият стар президент на Сърбия според проучване
Борис Тадич (на снимката) ще спечели 58% от гласовете на избирателите на изборите на 20 май, показва анкетата на института „Ипсос Стратеджик". Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Действащият президент на Сърбия Борис Тадич ще спечели убедителна победа срещу опонента си Томислав Николич на втория тур на президентските избори идната седмица, показва обществено проучване.

Борис Тадич ще спечели 58% от гласовете на избирателите на изборите на 20 май, а Томислав Николич - 42%, показва анкетата на института „Ипсос Стратеджик", цитирана от агенция ТАНЮГ и БГНЕС.

Изследването е осъществено сред близо 1200 души, след като на първия тур на изборите в неделя действащият държавен глава получи съвсем малка преднина пред опонента си - 25,31% спрямо 25,05%.

Оттогава Борис Тадич получи ключовата подкрепа на коалиционния си партньор, лидера на социалистите Ивица Дачич, който остана на трето място на президентските избори, и на редица по-малки партии.

Главният прокурор на Сърбия нареди разследване на твърденията на Томислав Николич за изборни измами на първия тур в неделя.

Николич обвини Тадич и неговата Демократическа партия, че стоят зад измамите, но действащият президент категорично отхвърли обвиненията.

#Сърбия #избори #президентски избори #Борис Тадич #Томислав Николич #Ивица Дачич

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници