Правителството се похвали с нови инвестиции в Северозападна България

Правителството се похвали с нови инвестиции в Северозападна България
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Държавата инвестира 135 млн. лева в инфраструктурата на Северозападна България, от тях 30 млн. лева във Видинска област. Това обяви при посещението си днес в Димово министър-председателят Бойко Борисов.

Заедно с министрите Лиляна Павлова и Владислав Горанов той започна обиколка на ремонтните дейности по инфраструктурата в Димово, Монтана и Враца.

Борисов посочи, че само булевардът в град Димово струва около 2 млн. лева. "Истината е, че там където има пътища, има бизнес има и живот. Събраните средства от контрабандистите ще бъдат инвестирани в пътища", каза той. 

Премиерът се извини на жителите на Димово, че през последните години Северозападът е бил изоставен, но уточни, че когато има европейски проект, не може с пари от бюджета да се финансират същите дейности.

"Успяхме само за 35 дни да поправим тази несправедливост, която беше причинена на жителите на Димово", заяви министър Лиляна Павлова. Тя обяви, че 25 млн. лева ще бъдат инвестирани в 60 км от инфраструктура от Видин до Монтана. 

Правителството предоставя 140 млн. лева за Северна България, които ще бъдат инвестирани в 250 км пътища с приоритет в Северозападна България, допълни Павлова.

#България #инфраструктура #Видин #Владислав Горанов #Димово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »