Ансамбълът по художествена гимнастика отиде на посещение при Цвети Стоянова

Ансамбълът по художествена гимнастика отиде на посещение при Цвети Стоянова
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Грациите от националния ансамбъл по художествена гимнастика ще посетят днес своята съотборничка Цветелина Стоянова, която се възстановява след животоспасяваща операция в "Пирогов".

Стоянова направи опит за самоубийство преди седмица, часове след като ансамбълът замина за Европейското първенство в Израел, а вместо нея за състезанието излетя резервата Любомира Казанова.

Гимнастичката продължава да е в тежко състояние и с опасност за живота. Днес на посещение при нея се очаква да пристигнат съотборничките ѝ, треньорът на ансамбъла Ина Ананиева и председателя на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

Най-вероятно те ще занесат и бронзовия медал, който организаторите на Европейското първенство предвидиха за Стоянова. Официалните посещения в "Пирогов" са час по-рано, но от ансамбъла изрично са поискали разрешение грациите и щаба да посетят съотборничката си в 13:30 ч., за да имат повече време при нея.

Вчера ансамбълът се прибра в България, като на летището в София беше посрещнат емоционално от малки гимнастички, които поднесоха цветя на грациите и изпяха българския химн.

В предаването "Тази сутрин" пък резервата Любомира Казанова сподели, че е получавала неприятни съобщения след инцидента с Цвети.

Само две състезания предстоят за грациите ни преди Олимпийските игри в Рио през август - Световните купи в Казан, Русия и в Баку, Азербайджан.

Ансамбълът заминава за лагер във Варна в близките дни.

#Цветелина Стоянова #Цвети #ансамбъл #художествена гимнастика #Илияна Раева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »