Екзотични писани въртят опашки в София

Екзотични писани въртят опашки в София
За изложбите пристигат котки от Франция, Испания, Финландия, Гърция, Сърбия и Румъния. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Най-красивите котки от България и други европейски страни ще развъртят опашки в музея „Земята и хората" в София през уикенда, съобщиха от музея.

ХХХ и ХХХІ Международни изложби ще се проведат в два последователни дни на 12 и 13 май от 10:00 до 17:00 часа.

На изложбата ще присъства многодетно семейство от Балчик от най-рядка, но изключително скъпа и търсена порода канадски сфинкс.

Котка порода „екзотик" от Казалък и цяло трио персийки от Пловдив са носители на най-престижната титла - върховен шампион (Supreme Champion), спечелена с поне 21 победи на международни изложби в няколко държави.

„Тези котки отговарят на изключително високи изисквания, постигането на които става с максимален професионализъм в развъдната дейност. Все повече млади и амбициозни българи напредват успешно в своето увлечение по създаване на перфектната котка," коментират от музея „Земята и хората".

Ще присъстват още много различни породи като свещена бирманска, курилски бобтейл, донски сфинкс, екзотик, мейн куун, британска късокосместа.

За изложбите пристигат котки от Франция, Испания, Финландия, Гърция, Сърбия и Румъния.

Качествата на котките ще бъдат отсъдени от четирима международни експерти - Марек Чадай, Полша; Вендел Стоуп, Швейцария; Анне Палолуома-Сундхолм, Финландия; Бевърли Елиан, Румъния.

#котки #порода #Балчик #Казанлък #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"