Илиана Раева: Моето мнение е, че Цвети имаше личен проблем

Илиана Раева: Моето мнение е, че Цвети имаше личен проблем
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Националният ансамбъл по художествена гимнастика на България бе посрещнат с цветя и изпълнения на химна от малки дечица, а след това почти всички застанаха пред микрофоните на чакащите ги почти в полунощ журналисти при пристигането им от Израел.

Най-много говори президентът на федерацията по художествената гимнастика Илиана Раева:

„Истината е, че се вълнуваха момичетата и се притесняваха. Сигурна съм, че много голяма част от вас, които следят пътя на този отбор, едва ли сте повярвали на безумните неща, които прочетохме. Благодаря ви за това, че дадохте шанс да се търси истината, а не да обвинявате безпочвено един треньор, който беше сринат на Европейското морално и духовно. Щастлива съм, че преодоляхме това".

„Една къща знаете как се гради и как се руши. Имаше много голяма опасност този отбор да бъде тотално сринат. Не съм сигурна дали бих могла да повторя това, което направих в Израел. Беше много важно да спася този отбор и този фантастичен треньор. Те много израснаха. Сблъскаха се с живота - такъв, какъвто е. Той е не само любов и аплодисменти. Имам до себе си едни много по-уверени и сигурни момичета. Всичко, което зависи от мен и целия екип, е да продължим да вървим по този път и да осъществим нашата мечта, която е и ваша", добави Раева.

„Минахме през всичко. През болката в корема. През страха, който не свързан с художествената гимнастика. Не сме спали. Моето внимание бе ангажирано с Ина и момичетата. Може би оправдавам и колегите ви, които изсипаха тази неправда върху нас. Съвсем нормално е така да се предизвикат нещата, защото това съвпадна с нашето заминаване. Това обаче не бе свързано с художествената гимнастика. Ние се надявахме, че ще можем да я убедим. Там имахме и платена стая за нея", каза още тя.

„При всички случаи, тя е имала проблем. Нещо е ставало в главичката ѝ. Тя плачеше, менеше си настроенията. Ние си обяснявахме, че тя не иска да играе повече. Кажете ми кой спортист ще скочи, затова, че не иска да играе повече. Тя не искаше да играе. Моето мнение е, че тя имаше личен проблем. Какъв е точно - не знам. Тя има прекрасен приятел, който много я обича. Ние винаги сме я гледали с много любов, защото тя е загубила по-рано майка си. В петък ѝ правих лимон, мед и ядки, защото каза, че е изтощена. Тя е много обичана", допълни Раева.

„Тази фраза „на живот и смърт" разбуни вас, никой друг. Този отбор няма да позволя да бъде сринат, особено в края на кариерата си. Няма по-голяма подкрепа за Цветелина от това нейните приятелки да играят за нея. Имахме много „доброжелатели". Вие видяхте как играха момичетата. Четири съчетания без грешка. „Доброжелатели" казваха на колегите там, че има статии за закриване на художествената гимнастика у нас. Според вас как ще използват нашите конкуренти това. Там се казваха ужасни неща. И аз трябваше да обяснявам на чужденците, нашите конкуренти. Момичетата играха, те бяха категорично ощетени", заяви още шефът на федерацията.

„Цветелина Стоянова, докато е била с нас, никога не е правила опит за самоубийство. Имайте предвид, че поне пет пъти казваше идвам, не идвам... Тя ми каза, че не може повече, че не иска. Казах ѝ да се успокои, че няма да има проблем. Каза ми също, че изпитва страх. Тя ми каза, че не става дума за Олимпиадата. Каза ми, че нещо я души в гърлото. Помислих си, че става дума за страхова невроза, минала съм през такова нещо. Не е етично, карате ме да говоря неща, които не е правилно да говоря", заяви Илиана Раева.

#Илиана Раева #Европейско първенство #Цветелина Стоянова #отбор #спорт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"