Русия иска да създаде своя база на Луната

Русия иска да създаде своя база на Луната
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Главната научна организация на „Роскосмос“ разработва проект да създаване на база на Луната, която ще може да събере 12 човека. Това съобщава „Известия“, позовавайки се на ръководителя на пресслужбата на ЦНИИмаш Олга Жарова.

В плановете за началните етапи от разработването на лунна база, броят на хората в нея не превишава 4 човека, но на по-късни етапи екипажът може да достигне 10-12 човека. При 4.членен екипаж и продължителност на експедицията от 30 денонощия, минималният обитаем обем в тази база е 20 куб. м. Все още не е избрано място за строителството на такава лунна база.

Повечето мнения клонят за района на Южния полюс на Луната. Все още проектът е на етап скици, към които няма планове за изпълнението на тестови модели. Разработени са компютърни 3-D-модели. Идеята за построяване на лунна база, а на по-късен етап и на лунен полигон в района на Южния полюс на Луната е предложена в рамките на проекта Концепция за руската лунна програма. Целта е към средата на века на Луната да се изгради обитаема лунна база и лунен полигон с възможност за добив на полезни изкопаеми.


#Русия #база #Луна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"