Съмнителен багаж блокира Централната гара в Брюксел

Съмнителен багаж блокира Централната гара в Брюксел
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съмнителен багаж стана причина за евакуирането на централната гара в Брюксел. Сградата беше отцепена за около един час.

През това време спецекипи проверяваха за наличието на взривни устройства два изоставени куфара. Гарата вече работи нормално, възобновено е движението на влаковете. Властите отчитат повишаване на сигналите за съмнителни пакети през последните дни. На някои места се стига до евакуациите на цели райони. Последно това се случи тази седмица на основната търговска улица в Брюксел, както и на железопътната гара в Антверпен. Досега в нито един от случаите не се оказа основателен.

Атентатите в Брюксел подготвяни половин година

По-рано днес стана ясно, че атентатите в Брюксел на 22-ри март са били подготвяни най-малко половин година. Информацията идва от последните данни от разследването.

Последният – осми задържан съучастник на атентаторите е бил приятел на шахида, който се взриви в метрото. Арестуваният е с белгийско гражданство и е работел на летище "Завентем". Мъжът е бил с достъп до кабините на самолетите защото работел във фирма за кетъринг.

Органите на реда са открили в негово електронно устройство две съобщения, които правят пряка връзка с атентатите. В първото се посочва, че полети от Брюксел за САЩ, Израел и Русия има всеки вторник. Във второто съобщение от октомври миналата година пише: "Един от нашите братя ще действа на 22 март 2016 година".

Канал 3 припомня, че 22 март три бомби се взривиха на летище "Завентем" покрай гишетата за регистрация за полети в посочените три направления. Малко по-късно беше извършен удар в метрото на станция "Малбек". Жертвите на нападенията бяха 32.

 

#Централна гара #багаж #Брюксел #Завентем #самолети #метро #Малбек #атентати #жертви

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"