Първанов: Внушават, че президентският вот е избор между Изтока и Запада

Първанов: Внушават, че президентският вот е избор между Изтока и Запада
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Някой се опитва да внуши, че на предстоящите избори изборът е между Изтока и Запада, между европейското и неевропейското, няма такова нещо", отрече подобни тези лидерът на АБВ Георги Първанов.

Той откри поредния президентски дебат, организиран от неговата партия, днес озаглавен "Държавният глава - част от решенията или от проблемите на външната политика". Първанов отново повтори призива на АБВ парламентът да излезе с декларация, в която България да обяви, че няма да допусне нейната територия да бъде източник на враждебна политика и действия спрямо нейните съседи.

"Няма да споменавам кои съседи, но всички се досещаме кои са те", намекна Първанов за Русия.

"На мен това много ми напомня една отречена в историята практика - политиката на оси и триъгълници на Балканите, която за мен е донесла много вреди на нашия регион", категоричен е президентът на страната в продължение на два мандата.

"Президентът да има знакова роля в енергийната ни политика, смята още Първанов.

"Не да се бием в гърдите, че сме открили компресорна станция и че може да получим газ при условия на криза", коментира той и даде за пример, че доставката на газ от Азербайджан е била договорена на президентско ниво по негово време.

Приказките за газов хъб звучат неадекватно, каза още бившият държавен глава, като противопостави зачеркването на "Южен поток" и АЕЦ "Белене". Той разкритикува Росен Плевнелиев, че за 5 години няма проведена нито една президентска среща с Македония. "За мен това е недопустимо", категоричен е Георги Първанов.

 

 

#Георги Първанов #АБВ #избори #Изток #Запад #газ #криза #Балкани #съседи #история #Росен Плевнелиев #Македония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"