Тръмп заподозря заговор срещу номинацията и се закани на бунтовниците

Тръмп заподозря заговор срещу номинацията и се закани на бунтовниците
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Доналд Тръмп отправи гневни реплики срещу задкулисните маневри на недоволни републиканци, които в последния момент се опитват да му попречат да спечели номинацията на Републиканската партия за президент, предаде БТА.

Говорейки пред привърженици в голяма зала в хотел "Трежър айлънд" в Лас Вегас, щата Невада, той назова някаква " група бунтовници", които се опитвали да му отнемат делегати на партийния конгрес през юли.

"Имаме неколцина момчета, които претърпяха тежко поражение, които сега се опитват да организират нещо като миниделегатски бунт. Мислех си, че вече са се отказали от такива опити", каза Тръмп, цитиран от Асошиейтед прес.

Той се обяви срещу такива опити няколко пъти в речта си, като ги нарече "незаконни", а после ги обяви и за изфабрикувани от медиите.

"Всичко това е работа на пресата, и, уверявам ви, е скалъпена измислица", отбеляза републиканският претендент.

После той запита с кого неговите опоненти биха могли да го заместят - проблем, който месеци наред мъчи движението "Никога Тръмп". "Аз ще победя всеки, ще ги съкруша", закани се той.

Милиардерът заплаши, че ако републиканците не се обединят около него, той е готов да спре набирането на средства чрез партията, от които печели най-вече тя, и да се върне към самофинансиране на кампанията си. 

 

#Доналд Тръмп #маневри #републиканци #президент #САЩ #реч #медии #кампания #делегати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »