Кампаниите на привържениците и противниците на излизането на Великобритания от Евросъюза бяха подновени

Кампаниите на привържениците и противниците на излизането на Великобритания от Евросъюза бяха подновени
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кампаниите на привържениците и противниците на излизането на Великобритания от Евросъюза бяха подновени след 3-дневно прекъсване заради убийството на депутатката Джо Кокс.

Премиерът Дейвид Камерън предупреди сънародниците си, че Обединеното кралство ще бъде „трайно по-бедно“ извън Евросъюза. Референдумът идния четвъртък ще бъде „екзистенциален избор“ „без връщане назад“. „Ако не сте сигурни, не поемайте риска да гласувате за напускане на съюза - ако това се окаже голяма грешка, няма да има начин да опитате пак“, предупреди Камерън читателите на „Сънди Телеграф“.

Самият вестник, както и „Сънди Таймс“, се обяви открито за Брекзит, обявявайки, че Европейският съюз „принадлежи на миналото“. „Обзървър“ защити тезата за оставане в Съюза пред всички, които искат „интернационална, либерална и открита Великобритания“. Друго популярно издание - „Мейл от Съндей“, перифразира тезата на премиера с думите, че „не му е времето да рискуваме мира и просперитета“.

Последните шест допитвания до общественото мнение, проведени от 10 юни до вчера, показват абсолютно равенство между двата лагера, изключвайки анкетираните, които все още се колебаят за какво да гласуват. Анкета на „Сървейшън“ обаче показва, че след убийството на лейбъристката Джо Кокс привържениците на еврочленството са взели превес.

 

#Великобритания #Евросъюз #противници #Джо Кокс #обществено мнение #допитване #равенство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"