Кошмар във Велико Търново! Две деца потънаха в Янтра

Кошмар във Велико Търново! Две деца потънаха в Янтра
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пожарникари и спасители издирват две деца, които изчезнаха във водите на река Янтра във Велико Търново. Третото дете, което не е влязло с тях във водата, е подало сигнала. Към момента мястото е оградено.

Малчуганите са на по 15 години и са от Дома за деца лишени от родителски грижи „Пеньо и Мария Велкови” в старата столица. Хлапетата изчезнали около 14 часа, докато се къпали в реката. В злополучния ден двете момчета заедно с още един свой приятел от сиропиталището решили да се поразхладят в Янтра. Спуснали се по стръмния скат край паметника на Асеневци и нагазили в двуметров вир.

Приятелят на изчезналите ученици обаче решил да излезе на брега. Още щом изплувал, забелязал как другите две момчета изчезват в дълбините. След минути като видяло, че приятелите му не се показват от водата и от тях няма и следа, се притеснило и се обадило на тел.112.

Оцелялото момче разказало, че са плували от Стамболовия мост до района на старата поща. Водолазите от часове обследват реката като се придвижват метър по метър с лодка и привързани с въже, защото течението е изключително силно. 

 

#Янтра #деца #Велико Търново #Дом за деца #ученици #дълбини #паметник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници