Париж пропищя от нашите цигани

Париж пропищя от нашите цигани
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Жителите на Париж вече не си връзват кучетата на тротоара, тъй като български банди обикалят улиците с ванове и крадат домашните любимци. За това сигнализира в социалната мрежа "Туитър" канадският писател Матю Фрейзър, който от години живее във френската столица и е професор в Американския университет, информира "Телеграф".

Той отглежда две кученца - Лео и Оскар, и много внимава те да не станат жертва на серийните похитители. Проф. Фрейзър изпраща на "Телеграф" връзка към публикация във в. "Метро". В статията се изтъква, че собствениците на кучета в околностите на северния град Лил са пропищели от похитителите, обитаващи лагера на български цигани в селището Лоос.

Когато 10-месечното куче вълче порода на Жустен, жител на с. Вилен, изчезнало, заедно с веригата си, той сигнализирал в полицията.

Жустен разлепил листовки със снимката на откраднатия Харпър. След няколко дни съселянин му се обадил, за да каже, че е видял подобно куче в катуна в Лоос. Роднина на Жустен отишъл там уж да си купи домашен любимец. Предложили му за продажба Харпър първо срещу 400 евро, после намалили на 200 и накрая склонили да го разменят за една овца. Когато роднината казал, че кучето е крадено, ромите отвърнали, че не знаят нищо. В крайна сметка Жустен си върнал домашния любимец.

От "Метро" направили проверка на мястото и открили в катуна няколко кучета от различни породи. Циганите ги насочили към един техен човек, който продавал домашни любимци. При него имало няколкомесечно хъски, но той казал на журналистите, че не е за продан: "Това е наше куче, има микрочип и е от България".

 

#Париж #кучета #тротоар #банди #цигани #Лил #домашни любимци #лагер #евро #овца #продажба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"