Корнелия Нинова нахъсва другарите и другарките: Гответе се и за предсрочни избори

Корнелия Нинова нахъсва другарите и другарките: Гответе се и за предсрочни избори
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БСП ще атакува пред КС текстове от закона за училищното образование Нинова нахъса БСП - "другарите" ще предлагат "други решения на хората" Гответе се за президентските избори с мисъл и за предсрочни парламентарни.

С това послание се обърна председателят на БСП Корнелия Нинова към близо хилядата активисти на партията в Пловдив и областта, предаде БГНЕС.

„Един месец мина от конгреса, където ви обещах няколко неща и сега искам да ви кажа какво сме направили”, каза още Нинова. Нормален диалог с вас, а не високомерие, е първото, подчерта тя.

Решенията няма да се вземат вече сред ограничен кръг хора, а с ваше участие. Удвояване на субсидията за местните структури, за да работите спокойно. Правото ви да избирате партньори в предизборни коалиции и след това, без да ви ги налагат отгоре. Вътрешно партийно допитване за кандидат-президентска двойка, нека този път не вие питате началниците, а началниците питат вас. Изявлението на Корнелия Нинова бе посрещнато с бурни ръкопляскания.

Тя призова актива, голямата част от който вече е на преклонна възраст, да изчисти партията от всякакъв вид зависимости, били те политически или икономически, да мотивира младите хора. "Обещах ви партията да стане истински градивна опозиция и за един месец мисля, че ви показах какво означава това", каза още Нинова. Какво е управлението на Бойко Борисов- дългове, здравен геноцид спрямо населението и провал в образованието, каза още тя. " Има ли алтернатива? Има."

Подобни срещи провеждат в страната и членовете на Изпълнителното бюро, целта е новата политика на левицата да стигне не само до активистите, но чрез тях и до хората по места, където да се обсъждат местните проблеми. Историята с писмото от Европейската комисия остава с отворен финал, каза Нинова пред медиите. През октомври ще стане ясно каква точно е сумата, която няма да ни бъде възстановена или изплатена.

Това означава нов дълг или средства от преизпълнението на бюджета. Спирането на пари по Програмата за селските райони ще компрометира единствения коз на Борисов, каза още тя.

 

#БСП #КС #закон #Корнелия Нинова #партия #конгрес #коалиции #бюджет #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници