Арестуваха трима мигранти в Австрия по подозрение в тероризъм

Арестуваха трима мигранти в Австрия по подозрение в тероризъм
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Арестуваха трима мигранти в Австрия, за които се предполага, че са се сражавали с или са помагали на бунтовнически групи в Сирия и Ирак, обявени от Виена за терористични.

За момента не е известно дали двамата иракчани и единият сириец са готвели някакви терористични действия в Европа, съобщи местният полицейски началник Хелмут Томач. Той също така посочи, че мъжете са задържани в бежански център в западната провинция Тирол.

Предполага се, че арестуваният сирийски гражданин се е сражавал на страната на фронтът "Ал Нусра", който е сирийският клон на групировката "Ал Кайда", и е отговорен за убийството на 20 души.

И тримата задържани са пристигнали в Австрия през изминалата година и са част от голямата бежанска вълна, която премина от Гърция през Балканите на път за Западна Европа, посочват още от полицията.

Други двама мигранти са задържани в западния австрийски град Залцбург от декември насам по подозрения за връзки с извършителите на терористичните нападения в Париж от края на миналата година, при които загинаха над 130 души.



 

 

 

 

 

#арест #мигранти #Австрия #Ал Нусра #Сирия #Ирак #Балкани #Гърция #Залцбург #Западна Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници