Евгени Ангелов: „София Тех Парк“ ще е готов през 2015 г.

Евгени Ангелов: „София Тех Парк“ ще е готов през 2015 г.
Експертът подчерта, че България е трета в Европа и десета в света по обучени кадри в ИКТ сектора. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„София Тех Парк“, първият български технологичен парк, ще бъде напълно завършен през 2015 година, съобщи съветникът на президента по икономическите въпроси Евгени Ангелов.

Той разясни, че компанията, която ще работи по проекта, ще бъде регистрирана тази седмица и ще бъде с бюджет от 100 млн. лв.

Основен фокус на технологичния парк ще бъдат информационните и комуникационните технологии (ИКТ). Ще се разчита на компании като WMware, Microsoft, CISCO и HP.

Ангелов окачестви проекта като доста амбициозен и целящ да консолидира най-доброто от бизнеса, университетите, както и да предоставя възможности за риск фондове.

Другата седмица предстоят срещи с представители на Google, CISCO и HP в Щатите, разкри Ангелов по време на Международната конференция за инвестиции Bulgaria: Business Up.

Експертът подчерта, че България е трета в Европа и десета в света по обучени кадри в ИКТ сектора.

Според него страната предлага много предимства като кадри и потенциал за развитие.

Инвестиционната конференция започна в София в петък, събирайки на едно място ключови представители на държавата, изпълнителни директори на най-големите чужди инвеститори в страната и водещи икономисти от България и чужбина.

Целта на Bulgaria: Business Up е да представи на международната бизнес общност благоприятния инвестиционен климат в България, както и разнообразието от възможности за успешен и устойчив бизнес, и да предложи най-добрите практики на водещите чуждестранни инвеститори в страната.

Организатори на конференцията са най-голямата българска англоезична медия – Novinite.com (Sofia News Agency) и новинарският сайт на български език – Novinite.bg, с подкрепата на българската държава в лицето на Българската агенция за инвестиции, официален партньор на Bulgaria: Business UP.

Bulgaria: Business UP се радва на засилен медиен интерес и дава възможност на участниците в нея да достигнат до влиятелна аудитория от международни експерти, дипломати и хора от бизнеса от България и света.

#софия тех парк #Евгени Ангелов #икт #Bulgaria: Business Up

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »