КТ „Подкрепа“ ще гони Дянков

КТ „Подкрепа“ ще гони Дянков
Председателят на Националния стачен комитет на КТ „Подкрепа“ Евгени Душков заяви, че синдикатът иска оставката на Дянков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

КТ „Подкрепа“ напуска социалния диалог „на всички нива“ и иска оставката на вицепремиера Симеон Дянков заради намерението му да повиши пенсионната възраст с една година още от януари.

Синдикатът настоява правителството да уважи споразумението, което предвижда покачването на възрастта да започне едва през 2021 година, заяви председателят на Националния стачен комитет на КТ „Подкрепа“ Евгени Душков пред БНР.

„Обръщаме се към премиера Бойко Борисов да преосмисли оставането на Симеон Дянков в правителството. Преди 2 години не кой да е друг, а Симеон Дянков каза, че ще се намалят с два пункта пенсионните вноски и щеше да докара много пари по някакъв начин. Видяхме дали ги докара и докъде се стигна с намаляването. Миналата година отново трябваше да се повишават пенсионните вноски, но вместо да се види защо няма пари, най-лесното е да се реже или от доходите, или да се увеличава възрастта“, каза Евгени Душков.

Ръководството на КТ „Подкрепа“ е дало мандат на Стачния комитет да организира ефективни протести и срещу новия ред на заплащане в държавната администрация, при който се отменят добавките за прослужено време.

„Това са чисто субективни критерии, по които няма нито един обективен, който да даде оценка за труда. Прекият началник ще решава кой ще взема пари и кой не, повече или по-малко. Дори при напълно изпълнена задача, няма гаранция, че работникът ще получи пълното си възнаграждение“, коментира още Душков.

Дали ще се стигне до стачки, ще зависи от решенията на Народното събрание, подчерта той.

Ако се стигне до гласуване на правителствените предложения, КТ „Подкрепа“ ще организира демонстрация пред парламента. Конкретните дати и действия ще бъдат съгласувани утре с представители на КНСБ.

#КНСБ #Симеон Дянков #оставка #синдикат #Евгений Душков #КТ „Подкрепа“ #Националния стачен комитет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници