Борисов: Където построихме магистрали, не достига работна ръка

Борисов: Където построихме магистрали, не достига работна ръка
Министерски съвет
A A+ A++ A

Там, където построихме магистрали, заводите са толкова много, че не смогваме с работна ръка. Това обяви премиерът Бойко Борисов пред ръководителите на над 100 компании, членуващи в Германско-българската индустриално-търговска камара, съобщиха от сдружението. Той е бил гост на общото събрание на организацията.

Премиерът е подчертал, че полага усилия за развитие на Северозападна България, за да могат да се увеличат инвестициите в региона.

Премиерът е подчертал, че България използва средствата от Европейския съюз по възможно най-рационалния начин. "И вие самите се възползвате всеки ден от тях", обърнал се е премиерът към участниците в общото събрание. Според него европейските фондове в България са от полза за германските инвеститори, от една страна – чрез пряко участие на самите тях в обществените поръчки, а от друга – непряко чрез производството и спедицията.

Борисов е заявил, че Германия е приоритетна за България: "В прекрасни отношения сме и с канцлера Меркел, с Десницата, както и с лявата партия в лицето на нейните представители. Няма тема, по която да нямаме разбиране". В изказването си премиерът е коментирал проблемите пред страната, между които бежанската криза и засега оставането извън Шенгенското пространство.

По отношение на отстояването на позициите на България пред Европейския съюз Борисов е подчертал: "Твърдост не означава невъзпитаност или незачитане на другите".

 

#магистрали #заводи #работна ръка #Бойко Борисов #спедиция #Меркел #Шенген #Германия #инвеститори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници