Кремъл не приема идеята за сваляне на Асад

Кремъл не приема идеята за сваляне на Асад
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Елиминирането на режима на сирийския президент Башар Асад може да тласне целия регион към пълен хаос и няма да помогне в борбата срещу тероризма. Това заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков. Думите му бяха казани по информацията в американския печат за писмо на служители от Държавния департамент, които искат от президента военна намеса и сваляне на Асад.

"Във всеки случай, призивите за насилствено сваляне на властта в друга държава едва ли могат да се възприемат в Москва", каза Песков.

Днес водещите американски медии в. "Уолстрийт джърнъл" и в. "Ню Йорк таймс" съобщиха, че 51 сътрудници на Държавния департамент на САЩ са изпратили на американския президент писмо, в което препоръчват провеждането на военна операция против правителствените сили в Сирия.

Сътрудниците на Държавния департамент протестират срещу политиката на САЩ в Сирия и настояват за целенасочени военни удари по правителствените сили. В писмото се изтъква още, че смяната на режима в Сирия е и единственият начин да бъде победена "Ислямска държава".

Представителят на Държавния департамент Джон Кирби отказа да коментира информацията.

Преди това обаче американският държавен секретар на САЩ Джон Кери заяви, обръщайки се към Русия, че търпението на САЩ по отношение на Асад се изчерпва.

 

#Москва #САЩ #Джон Кери #Дмитрий Песков #Башар Асад #Сирия #ислямска държава #президент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници