Данъчни затварят заведения без касов апарат по Черноморието

Данъчни затварят заведения без касов апарат по Черноморието
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Акция за касови апарати започват данъчните по морето. Служителите от Териториалната дирекция на НАП в Бургас са категорични, че ще затварят всяко заведение или търговски обект по българското Черноморие, което работи без фискално устройство. Подобна мярка ще се прилага и в случаите, когато е констатирано повторно нарушение при неиздаване на касова бележка.

Данъчните ще проверяват както дружествата, така и техните собственици за съответствие между доходи и имущество, коментираха от приходното ведомство в черноморския град, цитирани от вестник „Труд".

„Коректните фирми могат да очакват от нас коректност, но ще бъдем безкомпромисни към укриващите умишлено данъци", коментира по повод засиления данъчен контрол по Южното Черноморие териториалният директор на НАП Бургас Татяна Кънчева.

От началото на годината данъчните в Бургас са извършили над 1500 оперативни проверки, като са съставени повече от 300 акта за нарушения. Много от високооборотните заведения по черноморските курорти вече са поставени в режим на непрекъснато наблюдение чрез дистанционна връзка на касовите апарати със софтуера на НАП.

Според служители на НАП-Бургас всяка трета проверка завършва с установено нарушение, като двете най-често срещани нередности са именно разлики в касовите наличности и неиздаване на касов бон. 

 

#акция #касови апарати #Черноморие #НАП #Бургас #данъчни #проверки #нарушение #заведения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »