Министърът на туризма иска общ балкански туристически продукт

Министърът на туризма иска общ балкански туристически продукт
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Създаването на общ туристически продукт на страните от Балканите и на страните в Дунавския регион са бъдещето за развитието на сектора. Това заяви пред "Фокус" министърът на туризма Николина Ангелкова.

Браншът и туроператорите вече разработват такива общи маршрути, защото само така ще се привлекат туристи от далечни страни. "Не всички страни от Балканския регион са членки на Европейския съюз и не могат пълноценно, както нас, да се възползват от всички инструменти, които ЕС предлага, каквато е Дунавската стратегия.

Има огромен интерес от балканските страни за стартиране и обсъждане на възможностите за общ балкански продукт", коментира Николина Ангелкова. Това, според нея е бъдещето и заради това е много важно усилията на страните от Балканите да се обединят, защото когато усилията са обединени, има по-голям шанс за привличане на туристи от далечни пазари, каквито са Китай, Индия, Япония и Южна Корея. Туристите от тези страни идват, за да посетят повече от едно място, допълни министърът.

Ангелкова каза още, че на предстоящата в Русе конференция "Устойчивост на развитието на туризма и сигурността в Дунавския регион", на която ще участва еврокомисарят Корина Крецу ще бъдат обсъдени всички възможности за надграждане на бранд "Дунав".

 

#туристически продукт #Николина Ангелкова #Балкани #дунавски регион #туризъм #Русе #Дунав

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници