Русия: Искаме ЕС да остане наш силен партньор

Русия: Искаме ЕС да остане наш силен партньор
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

''Русия е заинтересована от това Европейският съюз да остане неин силен партньор и се надява евентуално излизане на Великобритания от блока да не доведе до неговото отслабване,'' каза руският вицепремиер Аркадий Дворкович в интервю за агенция Блумбърг, предаде ТАСС.

"Европа не е без значение за Русия. Ние имаме нужда от силен партньор, а Европа е наш ключов партньор в света. Слабите партньори обикновено не са добри и сигурни. Затова за нас е нужно Европа да остане силна", заяви Дворкович в отговор на въпрос каква е позицията на Москва във връзка с възможното излизане на Великобритания от ЕС, предава БТА.

"Ако Европа не стане по-слаба в резултат на напускане на Великобритания, тогава ще се отнесем нормално към това. Но ако Европа отслабне, и при нас може да има проблеми в икономическата област и като цяло, тогава не подкрепяме това", каза той.

"Все пак бих искал да подчертая, че това е суверенно право на хората, които живеят в Обединеното кралство, и никой не трябва да се меси в него", заяви Дворкович.

Според букмейкърската компания "Бетфеър" вероятността британците да гласуват за оставане в ЕС на референдума следващата седмица се е повишила до 65%, след като по-рано падна до 60%, посочва Ройтерс.

Две проучвания, оповестени вчера, показаха, че лагерът на привържениците на излизането на Великобритания от ЕС е увеличил преднината си. По данни на "Сървейшън" 52% от избирателите подкрепят напускане на общността, а 48% подкрепят оставане, Според анкета на "Ипсос МОРИ" 53% от британците подкрепят излизане от ЕС. Резултатите не включват избирателите, които не са решили как да гласуват.

#Обединеното кралство #Русия #ЕС #Аркадий Дворкович #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино