Хаштаг #prayfortsvetelina превзе социалните мрежи

Хаштаг  #prayfortsvetelina превзе социалните мрежи
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Медалистки от големи първенства използваха хаштага, за да изпратят пожеланията си за оздравяване на българката, пише "Стандарт".

Водачката в световната ранглиста Александра Солдатова помоли последователите си да споменат Цвети в молитвите си. Многократната световна и европейска шампионка Яна Кудрявцева също публикува снимка на Цвети. Израелката Нета Ривкин призовава Стоянова да се бори. Националният отбор на Украйна също публикува снимка на българското момиче с познатия хаштаг на официалната си страница. Гимнастичките от националния ансамбъл на Испания също споменаха Цвети в публикациите си.

Стотици обикновени хора, както и сайтове за художествена гимнастика, също споделиха хаштага.

Междувременно проговори и приятелят на Цветелина Стоянова футболистът Александър Любенов. Той запази мълчание в първите дни след инцидента с  гимнастичката, но всевъзможните интерпретации на личната трагедия накараха вратаря да проговори.

„Едно момиче даде всичко най-добро за България, сега е време България да даде всичко най-добро за едно момиче. И както тя се постара да представи България с добра слава, нека сега не петним нейната слава“, призова Александър, цитиран от „24 часа“.

"Сега аз ще ви кажа коя е тя. Цвети е най-доброто момиче, най-силното и най-борбеното момиче, което съм срещал. Силен характер с чиста душа. Точно заради това тя и този път ще се пребори и няма да се предаде. А вие, хора, които се възползвате от злополуката, за да превърнете това в топ новина, сте безхаберници, които не осъзнавате тежестта на думите и тяхното влияние.

Всичко друго, написано от хора, които до вчера дори не знаеха коя точно е тя, е не само излишно, но и НЕКОРЕКТНО. Неистини използвани за привличане на обществено внимание.

Тази борба е не само лична, тази борба е Национална. Стискайте палци и се молете!
Благодаря на всички, които от сърце се молят за нейното скорошно възстановяване. Благодаря и на всички, които са с нея", написа Александър Любенов.

Състоянието на гимнастичката остава много тежко, потвърждават от "Пирогов". 21-годишното момиче е настанено в Централна реанимация на болничното заведение.

#Цветелина Стоянова #художествена гимнастика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници