Трета жертва взеха безредиците във Венецуела! Полицията застреля 17-годишен в главата

Трета жертва взеха безредиците във Венецуела! Полицията застреля 17-годишен в главата
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Трета жертва взеха уличните протести и грабежите във Венецуела. Непълнолетен младеж е починал от раните си в болница в град Лагунияс, съобщиха от местната прокуратура.

По данни на портала El Espectador 17-годишното момче е било простреляно в главата при сблъсъци със силите на реда. Арестувани са били 11 души.

Предишните кървави гладни бунтове бяха в град Куман, където хората разграбиха 80 търговски обекта и имаше двама убити. Местният губернатор съобщи, че са задържани 400 души.

Уличните протести във Венецуела зачестяват. Ситуацията в страната става все по-критична заради липсата на основни храни и стоки от първа необходимост и изключително високата инфлация.

Причина за кризата са понижаването на цената на нефта, на който се крепи венецуелската икономика, както и дългата суша, заради която ВЕЦ не работят в пълен обем.

В страната се превръщат в ежедневие безредиците, грабежи на магазини и протести против дефицита на стоки. Във венецуелския град Куман сблъсъците взеха две жертви, съобщи по телевизията депутатката Милагрос Пас.

По нейни данни ранените са 25.

Силите за сигурност са влезли в стълкновения с протестиращите и грабителите. Само във вторник в Куман са били разграбени между 69 и 78 търговски обекта.

Още сутринта хората наизлезли по улиците да чакат камионите с храни и започнали да плячкосват близките магазини.

Ситуацията в страната е критична на фона на повсеместен дефицит на стоки от първа необходимост, галопираща инфлация и спад на държавните приходи, в резултат на понижаването на цената на нефта.

Разрази се и институционална криза между изпълнителната и законодателната власт, след като дясната опозиция получи мнозинство в парламента и предприе стъпки за отстраняване на президента Николас Мадуро.

 

#жертва #протести #Венецуела #икономическа криза #Николас Мадуро #полиция #грабежи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »