Кралят на спама бе осъден на 30 месеца затвор

Кралят на спама бе осъден на 30 месеца затвор
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Самопровъзгласилият се за крал на спама Санфорд Уолас е осъден на 30 месеца затвор и 100 хил. долара глоба за измамна кампания във Facebook, съобщава NBC News. Уолас е известен с прякора Spamford, макар че самият той предпочита да се нарича Кралят на спама.

През август миналата година той се призна за виновен за онлайн измама чрез имейл. Срещу него беше повдигнато обвинение и за неизпълнение на предишни съдебни заповеди, които му налагат различни забрани. Една от тях е никога да не влиза във Facebook.

Делото срещу него се води от 2011 г. То е по обвинение, че през периода ноември 2008 г. - февруари 2009 г. той е "залял" над 550 хил. потребители на Facebook с над 27 млн. спам съобщения. Първо Facebook е завела дело срещу него заради непрекъснатия спам, откъдето идва и забраната на Уолас да влиза в социалната мрежа, която той не е изпълнил.

Делото се е точило много време и заради нежеланието на Уолас да сътрудничи дори с адвокатите си. Той има множество предишни дела, като още от 1995 г. се занимава с подобна дейност, като тогава е имал компания за спам факс съобщения и класическа поща. Губил е дела срещу MySpace, America Online и дори американската Федерална комисия по търговията.

Изчислява се, че общо е нанесъл щети за около 1 млрд. долара, но не е ясно колко е спечелил и дали е бил накаран да връща пари.

 

 

#спам #затвор #глоба #пробация #Психиатър #щети #адвокати #дело #потребители #съобщения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"