Ген. Михо Михов: Важни решения за националната сигурност се чуват зад граница, без да има единно решение от институциите

Ген. Михо Михов: Важни решения за националната сигурност се чуват зад граница, без да има единно решение от институциите
Ген. Михо Михов / БГНЕС
A A+ A++ A

Обезпокоително е, че важни решения за националната отбрана и участието на България в съюзни формирования се чуват зад граница или при посещения на чужденци, макар и съюзници. Това каза по радио Фокус ген. Михо Михов, председател на парламентарната Комисия по отбрана, по повод информацията, че страната ни е готова да прати до 400 военни в Румъния, където НАТО планира да разположи многонационална бригада.

 „Във вътрешен план терористичните актове в цяла Европа и особено в южната ни съседка, както и външните заплахи като че ли се реставрират. Всичко това предполага България да гради силите си за сигурност с бързи закони в МВР, бърз закон за подобряване на работата в Министерството на отбраната и боеспособността на всички сили за сигурност. Затова разчитаме нещата не съвсем еднозначно, а напротив. Те изискват предварително говорене по тези теми в Консултативния съвет по национална сигурност при президента, в Съвета по сигурността, в Комисията по отбрана в Народното събрание и в другите специализирани комисии, в Министерствата на отбраната и външните работи“, каза още ген. Михов.

По думите му точно там се формира единно мнение, а изявленията се правят зад граница и у нас, когато има такова, защото засяга не просто бюджета, а живота на хората. Според ген. Михов има разноговорене на институциите относно сигурността - национална, регионална и колективна, което не бива да се допуска. Превъоръжаването е решителна отговорност на кабинета и главнокомандващия Българската армия, която трябва да се обезпечи финансово от сегашното и следващото поколения, каза още депутатът от АБВ.

#ген. Михо Михов #многонационална бригада #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници