Държавният енергиен холдинг пуска облигации по заема на НЕК на ирландска борса след месец

Държавният енергиен холдинг пуска облигации по заема на НЕК на ирландска борса след месец
Петьо Иванов / БГНЕС
A A+ A++ A

Българският енергиен холдинг (БЕХ) ще пусне на ирландска борса облигациите по заема, който взе, за да може НЕК да се разплати с американските централи от комплекса "Марица Изток". Това съобщи по БНР изпълнителният директор на държавния холдинг Петьо Иванов, като подчерта, че емисията ще бъде пусната най-рано след месец.

Кредитът, който беше получен, е мостов със срок от 12 месеца и в рамките на този период енергийният холдинг трябва да листва облигации.

Изчаква резултатът от референдума за членството на Великобритания в Евросъюза, защото той влияе на капиталовите пазари, обясни Петьо Иванов. "В момента има индикации, че пазарите са благоразположени. Има един друг фактор, който е редно да отчетем - това е референдумът, който е на 23-ти юни във Великобритания. Той би могъл да окаже негативен ефект върху пазарите. Желаем съответно да мине тази дата и да видим какви ще са настроенията след референдума", обясни Иванов.

Ние стартираме с искане поне минимум 500 милиона да пласираме, а реално бихме желали да покрием пълния размер на самото финансиране, което е в размер на 535 милиона евро, допълни изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг.

#Петьо Иванов #БЕХ #облигации

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"