Плевнелиев: Градът на бъдещето е оазис, символ на иновациите

Плевнелиев: Градът на бъдещето е оазис, символ на иновациите
Президентът присъства на откриването на Европейска кръгла маса на тема „Архитектура плюс“, която се провежда под егидата на президента. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Градът на миналото е плод на културни, политически и икономически идеологии, градът на бъдещето е оазис на хуманността и толерантността към различията, но и символ на иновациите, възможностите и производителността, заяви президентът Росен Плевнелиев.

Президентът присъства на откриването на Европейска кръгла маса на тема „Архитектура плюс“, която се провежда под неговата егида, предаде БГНЕС.

Той отбеляза, че в наши дни технологиите и глобализацията променят всичко, включително и средата, в която живеем.

„Съвременният град не е просто бетон и стъкло. Устойчивата архитектура програмира хармоничното развитие на обществото и помага за опазване здравето на хората, определя стандарта на живот и удовлетвореността от него“, заяви Плевнелиев.

Той е убеден, че качествената и хармонична градска среда е предпоставка за качествения живот.

„Сградата е важна, но много по-важна е средата, която създаваме, в която живеем, защото тя формира всички нас като личности. Сградите, които строим, са огледало на състоянието на обществото. Нашето благополучие и безопасност зависят и от това какви сгради строим, как планираме градовете“, посочи президентът.

„От нашите решения зависи какво ще завещаем на нашите деца – разпадащи се панелки, свързани към втора атомна електроцентрала, или енергийно-ефективни и красиви градове, в които живеят по-производителни, по-богати и по-здрави граждани“, отбеляза държавният глава.

#Росен Плевнелиев #президент #Архитектура плюс #град #сграда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"