23 години затвор за жестоко убийство на майка на три деца

23 години затвор за жестоко убийство на майка на три деца
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Шуменският окръжен съд призна за виновен 33-годишен мъж, убил по особено жесток начин майка на три деца. Съдът го осъди на 23 години затвор, съобщават от прокуратурата.

Веселин Ч. и жертвата му – 43-годишна жена от Шумен, имали връзка. Той ще трябва да изтърпи наказанието си при първоначално строг режим. Съдът е уважил частично и четири граждански иска по 100 000 лева - на съпруга и трите деца на убитата.

Жената често ползвала такси, за да отиде на работа. Така се запознала с Веселин, който тогава работел като таксиметров шофьор. По-късно той си намерил работа в Бургас. За да се виждат тайно с приятелката му наел апартамент в Шумен.

На 11 август 2014 г. 43-годишната жена излязла рано от дома си. Вечерта не се прибрала и съпругът й започнал да я търси на мобилния й телефон. На другия ден посетил работното й място, отишъл и до шуменско село, където живеели родителите й, но не я открил. След като не успял да издири жена си, подал сигнал за изчезването й в полицията.

Около 18.30 часа на следващия ден тялото на жената било открито в наетата от подсъдимия квартира. То било захвърлено и без дрехи.

Съдебномедицински експертизи са установили 13 прободно-порезни рани с нож в областта на шията й, прерязана трахея и магистрални шийни венозни съдове. Експертите са заключили, че причината за смъртта е остра следкръвоизливна анемия и аспирацията на кръв в белите дробове, довели до остра дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност.

От прокуратурата изтъкват, че убийството било извършено с изключителна ярост и ожесточеност към жертвата. Часове след убийството Веселин успял да избяга в Турция. След година съдебни процедури той е екстрадиран в България.

В последната си дума пред съда 33-годишният мъж се признал за виновен. Той отказал да даде обяснения и не желае да разкрива подробности от интимната си връзка с убитата, тъй като била майка на три деца.

 

#Окръжен съд #Шумен #експертиза #рани #нож #виновен #убийство #майка #деца #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"