Борисов за опозицията: Не мога да разбера тая омраза

Борисов за опозицията: Не мога да разбера тая омраза
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Не мога да разбера тая омраза, която те кара да градиш политика на базата на лъжата и да я тиражираш всеки ден“, коментира по време на правителственото заседание премиерът Бойко Борисов.

Той и министрите проведоха дискусия във връзка с обвиненията на БСП за спрените европейски пари по ПССР.

"Аз никога не съм пожелавал на когото и да било да се спират фондове, защото това са пари за хората, за държавата, за България. Това е просто безотговорно. Сигурно, ако на тях им дадат право в Брюксел, първи те ще спрат фондовете за България, само да е зле кабинетът в момента, без да мислят, че това удря държавата“, допълни министър-председателят.

Той се притесни, че всички коментари се чували и в Европа.

„Хората не могат да ни разберат – искаме да ни спрат фондовете ли, искаме да ни спрат програмите ли, какво искаме, това ли ни е желанието? А всъщност тези пари не отиват нито в ГЕРБ, нито в БСП, нито в която и да е партия – те отиват в бизнеса, в общините, отиват при хората реално“, заяви Борисов.

Вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика са намеси с уточнения: "Как могат да ни я спрат като тя свърши? Най-любопитното е как могат да не ни възстановят пари, които вече са платени – да почнем оттам. Иначе кореспонденция с Европейската комисия има всякаква и да прави истерия някой на база едно писмо от Комисията означава, че изобщо не е в течение какво съдържа кореспонденцията с Комисията“, коментира Дончев.

 

#премиер #Бойко Борисов #БСП #ГЕРБ #Томислав Дончев #Европа #Брюксел #Европейска комисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"