47 са пострадалите къщи в наводненото Дъбене

47 са пострадалите къщи в наводненото Дъбене
В петък ще започне разчистване на растителността около три от мостовете на река Мъртвица, които са създали тапи и пречат на нормалното оттичане на водата. Снимка: Дарик, Архив
A A+ A++ A

Общо 47 са пострадалите къщи при наводнението след проливните дъждове в карловското село Дъбене.

Докладът за щетите от наводненията в Дъбене ще е готов в петък, съобщи за Дарик кметът Вълко Шойлеков.

По думите му до късно в четвъртък комисията, която оглеждаше пострадалия район, е описала общо 47 къщи. От понеделник започва и преглед на земеделската земя, наводнена от проливните дъждове.

„Ще работим заедно с 3-те кооперации и 2-те частни сдружения на фермерите, за да опишем бързо щетите“, допълни Шойлеков.

Питейната вода в селото отговаря на нормите според Регионалната здравна инспекция и от 16:00 часа в четвъртък водоподаването в Дъбене е възстановено. Електричество има в цялото село.

В петък ще започне разчистване на растителността около три от мостовете на река Мъртвица, които са създали тапи и пречат на нормалното оттичане на водата.

Багер, осигурен от кмета на Карлово Емил Кабаиванов, ще се включи в изгребването на наносите, натрупани вследствие на поройния дъжд.

„В деня на голямото национално почистване – 12 май, ще концентрираме хора и техника върху извозването на твърдите отпадъци от наводнението“, каза още Шойлеков.

#Дъбене #наводнение #Карлово #кмет #Вълко Шойлеков #Емил Кабаиванов #Регионалната здравна инспекция #река Мъртвица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"