Българка е арестувана в Гърция, тъпчела с приспивателни възрастни хора, за да ги ограбва

Българка е арестувана в Гърция, тъпчела с приспивателни възрастни хора, за да ги ограбва
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

47-годишна българка бе арестувана с обвинение за поне 6 извършени кражби в района на Атика, като се разследва участието й и в други по-крупни обири, съобщиха от полицията.

Срещу нея има и висяща присъда за шест години лишаване от свобода, също за грабеж. Българката, която от 2011 години извършва престъпленията, контактувала с възрастните или децата им по телефон, като предлагала да работи като помощничка на вътрешна работа.

Жертвите си намирала през обяви на хора, като избирала предимно възрастни хора, които са имали трудности с мобилността и изправени пред сериозни здравословни проблеми, като всеки път се представяла с различна самоличност.

След като набелязвала жертвите и влизала на работа, при първа удобна възможност сипвала коктейл от сънотворни на възрастните хора и събирала всички пари и ценности по къщата, включително и тези по самата жертва, като гривни, пръстени, ланци.

Българката използвала различни самоличности и телефонни номера, за да не бъде открита и се задържала на работа най-много 1-2 дни. 

 

#българка #арест #кражби #грабеж #телефон #обяви #възрастни хора #пари #ценности #работа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »