Маргарита Гергинова: Цвети, колко ти тежеше “щастието”?

Маргарита Гергинова: Цвети, колко ти тежеше “щастието”?
Маргарита Гергинова / БГНЕС
A A+ A++ A

Как се измерва щастието? Колко тежи? Успехи, радост, здраве, късмет, шампионски титли….какво е нужно, за да бъде един човек щастлив...

Едно 21-годишно момиче е на командно дишане в „Пирогов”. Шампионката Цветелина Стоянова реши, че не иска повече да живее. Защо и как така, една толкова млада, красива и успяла спортистка взима подобно ужасяващо решение. Трагичният инцидент предизвиква много въпроси, съмнения и дори грозни обвинения. Престрелки между близки родственици, съседи и представители на федерацията. Като всеки иска да прехвърли „топката” в ръцете на другия.

За съжаление обаче решението е било само и единствено на Цвети, а никой около нея не го е усетил…колкото близки да са били. Никой не знае какво се е случило и какво е било в главата на шампионката ни по художествена гимнастика.

Не съм психолог, нито специалист по темата, но вероятно, когато един чувствителен човек е изложен на толкова голямо напрежение и към него има безкрайни очаквания за всичко, със сигурност идва момент, в който той просто не издържа.

Има не е един и два примера за подобни трагични решения в световен мащаб. Спортисти, музиканти, актьори, политици… в един момент нещо в главата на тези хора се променя. Може би, усещането, че си част от индустрия, може би прекомерната експлоатация от агенти, продуценти, треньори…може би свръхчувствителността им.

Не обвинявам никого. Трагедията обаче е налице. Цвети е на командно дишане в Пирогов, след като е паднала от шестия етаж, а малко по-късно от МВР потвърдиха версията за самоубийство.

За нас, хората, които познаваме Цвети само от спортните й постижения е шок и голяма мъка, заради младостта й, заради успехите й, защото сме човеци. Защото всички ние очакваме от един спортист да е силен, уравновесен, успешен и дори не допускаме, че този човек чувства, има своите мисли, терзания и проблеми.

Никой не знае какво и защо е мислило младото момиче от известно време, в този момент, докато пада…Защо…

На пръв поглед Цвети има всичко. Млада е, успяла е, невероятно красива е. Ансамбълът се готвеше за похода си в Рио, където олимпийска титла беше съвсем реално постижение.

Трябваше… Всичко е толкова тъжно и нелепо. Никой не заслужава да поиска да сложи край на живота си, а Цвети е направила това.

Сега остава само да вярваме в чудото и да се молим това прекрасно младо момиче да оцелее и Дай Боже, да се възстанови!

,Измамена

Младост

Прошка

Сън

Спомен

Зад стените на голямата къща

ТАЙНА" - Петя Дубарова

---------------------------------------

Маргарита Гергинова е редактор в Агенция БГНЕС.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"