Танева: Няма да се изгубим 1,1 млрд. лева от фонд ''Земеделие'', програмата не е спряна

Танева: Няма да се изгубим 1,1 млрд. лева от фонд ''Земеделие'', програмата не е спряна
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Нищо от това, което каза Корнелия Нинова не е вярно с изключение на това, че има писмо от ЕК. Тези 1,1 милиарда лева са разплатени и възстановени от ЕК, заедно с прихващане на аванса, платен 2008 година по старата програма. Това заяви земеделският министър Десислава Танева пред Нова телевизия. Във вторник избухна скандал за милиард и сто милиона лева.

"Тези 522 милиона евро за изплатени през 2015 година от Държавен фонд „Земеделие”, а след това са ни възстановени от Европа. Много малка сметка за уравняване остава", уточни тя и подчерта: "Не губим 1,1 милиарда лева. Програмата не е спряна". 

Председателят на БСП Корнелия Нинова заяви, че тези пари ще бъдат удържани от Европейската комисия заради нарушения по земеделски програми. Проектите обаче вече са в ход - това означава, че разходите по тях ще трябва да се плащат от държавния бюджет. Информацията за това се съдържала в писмо на Еврокомисията.

От ГЕРБ обаче отрекоха съществуването на такова писмо. И обявиха, че България усвоява 99% от евросредствата, които й се полагат.




#фонд Земеделие #Десислава Танева #ЕК #скандал #Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »