ГЕРБ: Изказването на Нинова е една грозна лъжа

ГЕРБ: Изказването на Нинова е една грозна лъжа
БГНЕС
A A+ A++ A

Буди недоумение във всички хора, ангажирани в сектор „Земеделие“ изказването на Корнелия Нинова, че Европейската комисия спира евросредствата на България. Меко казано това е една грозна лъжа и ако не беше толкова жалко, щеше да бъде смешно. Това каза Мария Белова от ГЕРБ, цитирана от БГНЕС.

ГЕРБ дадоха извънреден брифинг в парламента днес следобед, след изказването на лидера на БСП, че страната ни е заплашена от санкции по европрограми. Нинова каза, че сега около 1.1 млрд. лв. ще трябва бъдат покрити от националния бюджет, а следващата стъпка е за този извънреден разход за бюджета да бъде покрит със заем.

"Явно новото лице на БСП лява България е в обучителен период относно Програмата за развитие на селските райони и управлението и усвояването на евросредствата, но категорично заявяваме, че това не следва да бъде за сметка на българското земеделие. Явно мандатът на правителството на Орешарски беше крайно недостатъчен на БСП лява България да разбере как се управляват евросредства и кабинетът "Борисов 2" го показа – 99% усвояване на европейските средства“, каза още Белова.

#Програма за развитие на селските райони #Нинова #ГЕРБ #евросредства

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »