Данъчните спипаха търговци да манипулират обороти на морето

Данъчните спипаха търговци да манипулират обороти на морето
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Данъчни инспектори иззеха 21 компютърни конфигурации със софтуер за манипулиране на оборотите от търговци на едро и дребно в курорта Слънчев бряг и Несебър.

Данъчните са проверили също и високооборотни питейни заведения, дискотеки и нощни клубове, ресторанти, заложни къщи и ателиета за татуировки. Това съобщиха от пресцентъра на НАП в Бургас.

Три от обектите са извършвали дейност без фискални устройства, а в други седем са установени разлики в касовите наличности. За нарушенията са съставени актове, предстои издаването и на наказателни постановления.

През целия активен летен туристически сезон ще се извършва засилен контрол по спазването на данъчното и осигурително законодателство, по Черноморието ще бъдат командировани и служители на НАП от вътрешността на страната.

Целта е максимално изсветляване на туристическия сектор и облагането на оборотите с реалните данъци и осигуровки, поясниха от приходното ведомство в морския град.

От там допълниха още, че продължава и денонощният фискален контрол на летището в Бургас и събирането на информация от туроператорите по отношение на броя на пристигащите туристи и местата за настаняване.

Данъчните използват разнообразни методи за контрол, сред които покупки на принципа на тайния клиент, десетки обекти са поставени под пряко физическо наблюдение, а оборотите на други се следят в реално време чрез дистанционните връзки на касовите апарати със софтуера на Националната агенция за приходите, добавиха от НАП-Бургас.

Освен дисциплиниращо, спрямо данъчно задължените лица, засиленият контрол дава и конкретни резултати по отношение размера на оборотите, в проверяваните и наблюдавани обекти само за няколко дена има видим ръст на приходите, а това означава и ръст на данъчните постъпления, коментираха от приходното ведомство.

#НАП #Слънчев бряг #Несебър #обороти #заведения #манипулация #данъчни престъпления

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай