Боксьора се предаде на полицията

Боксьора се предаде на полицията
„Опасните“ са заподозрени в девет грабежа на златарски ателиета и заложни къщи. Снимка: МВР
A A+ A++ A

Върбан Борисов – Боксьора, се е предал на полицията, а още двама души са задържани в рамките на операция „Опасните“, съобщиха от МВР.

Единият от задържаните е 42-годишен бивш служител на Девето РУП с прякор Човката. Той вече е бил арестуван през 2010 г. при акция „Златарите“ за въоръжен грабеж на златарско ателие в столичния квартал „Люлин“.

На 9 май повече от 6 часа Военният съд в София гледа при „закрити врати“ мерките за неотклонение на задържаните първоначално 8 души при операция „Опасните“. Те остават в ареста.

В събота след въоръжен грабеж на заложна къща полицията арестува осмината, сред които са военнослужещ и полицай. 22-годишната приятелка на Боксьора също бе арестувана. При акцията бяха иззети голямо количество боен арсенал и боеприпаси, злато, пари и наркотици.

„Опасните“ са заподозрени в девет грабежа на златарски ателиета и заложни къщи.

Стана ясно, че четирима от групата на Боксьора са авторите на въоръжения грабеж на златарско ателие и в Перник, извършен през февруари. Тогава те заплашили продавачка и клиент на търговския обект и откраднали около 3 кг златни бижута.

В петък Военен съд ще гледа мерките за неотклонение на Боксьора и новите двама задържани.

#Върбан Борисов #Боксьора #МВР #Люлин #София #Перник #Военен съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници