Италия попари амбициите на Белгия с перфектна тактика

Италия попари амбициите на Белгия с перфектна тактика
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Отборът на Италия стартира с много ценна победа участието си на Евро 2016 във Франция. В дебютния си мач на турнира, играчите на “Скуадра Адзура” победиха с 2:0 състава на Белгия в дербито на група Е. Емануеле Джакерини откри резултата на “Стад дьо Лион” в 31-ата минута, а крайното 2:0 оформи Грациано Пеле в добавеното време на срещата.

Иначе двата тима очаквано изиграха интересен двубой. Първото полувреме предложи много високо темпо на игра, в което обаче по-чистите голови опасности бяха пред вратата на Тибо Куртоа. В 31-ата минута италианците откриха резултата. Леонардно Бонучи направи феноменален близо 40 метров пас, който намери в наказателното поле Емануеле Джакерини.

Лявото крило се измъкна майсторски от защитата на Белгия, овладя и с прецизен удар вкара за 1:0. Само пет минути по-късно „Скуадра Адзура” можеше да удвои преднината си, но Грациано Пеле направи непростим пропуск. Останал непокрит на метър от вратата, нападателят стреля неточно с глава. След почивката белгийците вдигнаха сериозно оборотите в търсене на изравнително попадение. Най-добрата възможност за тях се откри в 53-ата минута.

След мълниеносна контраатака на „червените дяволи”, Кевин де Бройне изведе отлично Ромелу Лукаку сам срещу Буфон. Голмайсторът на Белгия обаче пропиля открилата се възможност, стреляйки неточно покрай вратата. В ответната атака италианците можеха да решат всичко с втори гол, но Куртоа се намеси решаващо.

Треньорът на „червените дяволи” Марк Вилмотс опита да промени нещо в играта на своя тим, заменяйки неубедителните Раджа Наингоналан и Ромелу Лукаку с Дрис Мертенс и Дивок Ориги. В игра се появи и крилото на Атлетико Мадрид Яник Ферейра-Караско, с което натискът пред вратата на Буфон се усили още повече. В 81-ата минута влезлият като резерва Ориги бе много близо до изравняване, но ударът му с глава бе неточен.

Три минути по-късно друга резерва, но за Италия – Чиро Имобиле, стреля мощно, но Куртоа отново се намеси решаващо. В заключителните минути на срещата Белгия опита всичко, за да стигне поне до равенството, но вместо това играчите на Антонио Конте вкараха втори гол. Негов автор бе Грациано Пеле, който се разписа в 93-ата минута след подаване на Антонио Кандрева.

 

#Евро 2016 #Лион #удар #равенство #гол #Италия #защита #Белгия #Италия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »