Кърваво двойно убийство в Париж: Джихадист закла полицай и жена му пред очите на 3-годишното им дете

Кърваво двойно убийство в Париж: Джихадист закла полицай и жена му пред очите на 3-годишното им дете
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Трагедия във Франция. Мъж уби полицейски началник и партньорката му в парижкото предградие Манян-вил. Нападателят пробол няколко пъти с нож 42-годишен висш полицай, който се прибирал вкъщи.

След това той се барикадирал в дома му като взел партньорката на убития полицай и сина им за заложници. Убиецът бил застрелян от командоси, които нахлули в жилището и намерили мъртва жената, съобщава Нова телевизия.

3-годишният им син е спасен и невредим. По време на преговорите с полицията нападателят казал, че е от ИДИЛ.

Вътрешният министър Бернар Казньов изрази съболезнования, а президентът Франсоа Оланд обеща случаят да бъде разследван внимателно.

Убитата жена е работела в администрацията на полицейско управление в Мант ла Жоли. По време на преговорите със спецчастите, нападателят се обявил за бое на радикалната терористична групировка "Ислямска държава", но тепърва ще се уточняват фактите.

Междувременно радикалната групировка пое отговорност за двете убийства в съобщение на свързаната с ИДИЛ информационна агенция Амак. 

Свидетели разказали, че мъжът викал "Аллах акбар" (Аллах е велик), нахвърляйки се с нож на 42-годишния полицай в Манянвил, на около 55 километра западно от Париж.

Разследването на случая е поверено на антитерористичното звено на съдебна полиция и на вътрешното разузнаване, Генералната дирекция за вътрешна сигурност.

 

#ИДИЛ #полицай #заложници #убийства #отговорност #командоси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници