Радикални ислямисти подпукаха ЛГБТ общността в САЩ: Патаклама като тази в Орландо за малко не станала и в Лос Анджелис

Радикални ислямисти подпукаха ЛГБТ общността в САЩ: Патаклама като тази в Орландо за малко не станала и в Лос Анджелис
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нападение, насочено срещу хомосексуалната общност е било предотвратено в неделя в Лос Анджелис. Арестуван е мъж, въоръжен с цял арсенал от взривни вещества и огнестрелни оръжия. Той заявил на властите, че планирал да "навреди на някого" по време на гей парада.

Арестът стана в същия ден, в който бе извършена смъртоносната атака срещу посетители на гей клуб в Орландо, Флорида.

Джеймс Хоуел, роден в щата Индиана, заявил пред полицейски служител по време на ареста му, че имал намерение да причини щети по време на гей парада", пише в Twitter Жаклин Сийбрукс, директор на полицията в Санта Моника. Тя уточнява, че "няма известна връзка със събитията" в Орландо.

ЛГБТ (или ГЛБТ) е акроним, от първите букви на думите и означаващ всички лесбийки, гей, бисексуални и трансджендър хора. Този термин се счита за по-точен, приемлив и не толкова противоречив, колкото налаганият от джендър науката през 90-те термин куиър (от англ. 'queer').

Терминът възниква през 1990 г. като адаптация на по-краткия вариант ЛГБ, а към 2004 г. терминът ЛГБТ е придобил такова разпространение, че официално се използва от почти всички организации и центрове на гей-общността, както и от ЛГБТ медиите в англоезичните държави.

 

#гей #ЛГБТ #общност #САЩ #експлозиви #взривни вещества #огнестрелни оръжия #полиция #Санта Моника

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници