Мъртвопияни шофьори плъзнаха из улиците на страната

Мъртвопияни шофьори плъзнаха из улиците на страната
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Мъртвопияни шофьори зад волана бяха най-честата гледка, на която се натъкваха униформените в страна през почивните дни.

Отчитането на дрегера на повече от 3 промила беше нещо обичайно за много градове. Едно от челните места заема 28-годишен мъж от Девин, който разтопи машинката със своите 3,12 промила в издишания въздух.

Той бил спрян, след като видимо не изглеждал адекватен на пътя, на улица "Освобождение" до автогарата в града. След като слязъл от своята "Алфа Ромео", на ченгетата им станало ясно, че преди да седне зад волана, мъжът солидно се е почерпил.

Това се доказало и след проверката, обясняват униформените. По думите им той е задържан за едно денонощие.

46-годишен мъж също се озовал в ареста, след като бил спрян във Враца с 3,9 промила алкохол в кръвта. Засечката станала в неделя около 22.25 часа, когато врачанинът решил да шофира солидно почерпен.

В „престижния“ списък се нареди и 40-годишен карнобатлия, който е хванат да шофира своето "Рено Меган" с 3,6 промила алкохол, течащ във вените му.

„По време на инспекцията мъжът беше видимо неадекватен. Направена му беше проба с дрегер, която показа, че шофира автомобила с 3,06 промила алкохол в кръвта. По случая е образувано бързо полицейски производство“, допълниха полицаите.

Не на последно място се нарежда и мъж от село Кранево, който се заби с колата си в паркиран автомобил, а малко след това стана ясно, че причината за нелепия инцидент е алкохолът, който размътил мозъка му, защото мъжът яхнал возилото веднага след като станал от софрата. Той показал 2 промила, когато духнал в дрегера, и също се озовал зад решетките.

 

#шофьори #пиян #промил #униформени #почивни дни #алкохол #дрегер #път #волан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"