Атина започва масирани проверки на автомобили, за превоз на бежанци

Атина започва масирани проверки на автомобили, за превоз на бежанци
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

В Гърция се извършват масирани проверки на леки коли и ТИР-ове по подозрение за трафик на нелегални имигранти. В неделя бяха задържани българи, транспортирали афганистанци към Македония.

Българите са предадени на във Флорина. Те се опитвали да Македония 10 афганистанци. Конфискувани са двата леки автомобила, българска регистрация, с които са превозвани афганистанците.

Мигрантите са дали пред полицията, според които са платили голяма сума пари, за да преминат нелегално границата. Сред тях е имало и четири деца.

Преди дни на пристанището на остров Лесбос беше задържан българин, в чиято кола откриха мигранти без документи, които са направили опит с ферибот да се прехвърлят от острова към Пирея.

В момента на егейските острови има над 8 хиляди мигранти, които нямат разрешение да пътуват до континентална Гърция и очакват решение на Комисията за бежанците по искането за статут.

Полицията непрекъснато извършва проверки на автомобили и товарни камиони, дори и при малко съмнение, че с тях може да се прехвърлят нелегално мигранти от Гърция към други европейски страни.

Властите в страната предупреждават, както гражданите, така и туристите, да бъдат особено внимателни, когато вземат непознати лица на стоп. Зачестили са случаите на арести на чужди граждани, които, без да подозират, са допуснали да пътуват в автомобилите им лица без документи, които се оказват нелегални мигранти. 

#Гърция #мигранти #бежанци #Македония #афганистанци #граждани #туристи #Пирея #документи #деца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници